L’OPTIMITZACIÓ DE LES APLICACIONS DE PRODUCTES FITOSANITARIS

Dimarts, 9 Gener, 2018
L’OPTIMITZACIÓ DE LES APLICACIONS DE PRODUCTES FITOSANITARIS

 Moltes vegades es realitzen tractaments, no s’obtenen resultats satisfactoris i tendim a culpar al producte fitosanitari i no s’és prou conscient que el sistema d’aplicació té una influència directa en l’efectivitat del producte. A més, l’aplicació de producte fitosanitari també pot tenir impacte sobre el medi, sobretot si aquesta aplicació no es realitza en les condicions i volums adequats, podent causar en alguns casos problemes de contaminació.

Per aquest motiu, l’ADV Horta del Baix Llobregat ha volgut incidir en aquesta problemàtica analitzant com les aplicacions realitzades poden tenir una major efectivitat sobre la plaga i un menor impacte sobre el medi. Els cultius emprats pels assaigs han estat l’enciam i la carxofa.
Durant la jornada es farà una demostració pràctica de la maquinaria emprada en els assaigs i de la seva cal·libració, seguit d’una presentació dels resultats de les proves realitzades per l’ADV d’Horta del Baix Llobregat i la Unitat de Mecanització Agraria (UMA) de la UPC, dins del programa d’experimentació per l’any 2017 del Conveni de col·laboració entre l’ADV d’Horta i el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, pel desenvolupament tecnològic i la millora mediambiental de l’activitat agrària en l’àmbit del Parc Agrari del Baix Llobregat.

La jornada és gratuïta però es recomana inscriure’s prèviament, trucant al telèfon de Can Comas al 93 378 81 90 o al correu electrònic:
parcagrari@diba.cat

DIMARTS, 9 de gener de 2018 en horari de 16h a 19h, a la Masia de Can Comas