Presentació del llibre "Pagesos i pageses del Prat", de Núria Abelló

Dijous, 6 Abril, 2017
Presentació del llibre "Pagesos i pageses del Prat", de Núria Abelló

Pagesos i pageses del Prat és un recull vivencial de quinze famílies pageses del Prat de Llobregat que han hagut de treballar, i conviure, amb una terra constantment amenaçada pels serveis d'una gran ciutat. És el retrat viu d'un petit univers, cada cop més encongit, que ha canviat radicalment aquests darrers anys, però que es resisteix a desaparèixer.

Amb un estil fresc, amè i rigorós, capítol a capítol, a través de quinze converses entranyables, trobarem les arrels d'una terra fèrtil, que fins fa pocs anys era el rebost de Barcelona i de bona part d'Europa, i alhora revelarem l'essència de la seva gent i del seu món. Un món que girava entorn la feina del camp, les peripècies del Born, les històries de l'embarc i les anècdotes del dia a dia. "Ens fèiem un fart de fer hores! No hi havia cap rellotge que en fes tantes!", s'exclamava amb humor un pagès.

I, sens dubte, entre línies, descobrirem molts esforços, molts valors i, sobretot, molta VIDA! La vida dels seus autèntics protagonistes: els pagesos i les pageses del Prat.

Organitza l'Associació d'Escriptors del Prat "Tintablava"

Activitat que forma part del projecte cooperatiu "De l'hort a la biblioteca".

6 d'abril de 2017
19:15h
Sala d'actes de la Biblioteca Antonia Martín
Pl. de Catalunya, 39-41
08820 El Prat de Llobregat
933 70 51 52