VINE A PASSAR UN MATÍ AMB EL BRAAVA

Diumenge, 24 Febrer, 2019
VINE A PASSAR UN MATÍ AMB EL BRAAVA

La col és una de les espècies cultivades que presenta major diversitat morfològica de la part comestible. La col de cabdell, la col paperina, la coliflor, la col de Brussel·les, la col llombarda, el bròquil o el brocolini descendeixen d’una mateixa espècie silvestre (Brassica oleracea L.), la qual ha estat modelada en diferents direccions segons les seleccions realitzades pels agricultors de cada territori.

El Projecte BRAAVA és una iniciativa que està desenvolupant la Fundació Miquel Agustí, impulsada pel Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, amb l'objectiu d'introduir noves varietats de BRAssiques amb Alt Valor Afegit, adaptades a la zona del Baix Llobregat, com a opció per a la diversificació  productiva i econòmica del sector hortícola del Parc Agrari del Baix Llobregat. En aquest projecte l’elecció de les varietats és duta a terme pels diferents agents de la cadena agroalimentària (des dels agricultors, comercialitzadors i milloradors fins als restauradors i consumidors) amb l’ús de la selecció participativa, complementada amb dades de fenotipat de les varietats.

El diumenge 24 de febrer es volen donar a conèixer una mica més aquestes varietats a traves de xerrades i tallers per a tots els públics on es podran veure, aprendre a cuinar i tastar aquestes verdures tant interessants dels del punt de vista nutricional.

La jornada és gratuïta però és necessari inscriure’s trucant al telèfon de Can Comas (al 93 378 81 90) o enviant un mail a parcagrari@diba.cat.

T'ANIMES A PASSAR UN MATÍ AMB EL BRAAVA ?