FORMACIÓ

JORNADES

Dimarts, 23 Maig, 2017 - Dimarts, 23 Maig, 2017

La producció agroalimentària de proximitat i la comercialització de canal curt s’estan consolidant com a referents de qualitat i sostenibilitat alimentària.

Dimecres, 5 Abril, 2017 - Divendres, 24 Març, 2017

Presentació:
L’aprofitament dels materials de l’entorn permeten l’assentament i consolidació de les poblacions. En aquest cas, el fil conductor al Delta del Llobregat són els materials de l’entorn, des de la terra que va permetre crear les barraques fins a la posterior utilització de la pedra per a construir les masies, que es troben disperses avui en la plana deltaica del Llobregat.

Dimecres, 8 Març, 2017 - Dimecres, 8 Març, 2017

Us informem de que el proper DIMECRES 8 de MARÇ en horari de 9 a 13h, a la Masia de Can Comas, es farà una JORNADA DE FORMACIÓ teòrico-pràctica (adjunt trobareu el cartell de difusió) sobre INTRODUCCIÓ A LA AGRICULTURA BIODINÀMICA .

La jornada és gratuïta però es recomana inscriure’s prèviament, trucant al telèfon de Can Comas al 93 378 81 90 o enviant un mail a islage@diba.cat.

US ESPEREM ! 

Dimarts, 14 Febrer, 2017 - Dimarts, 14 Febrer, 2017

La maquinària emprada en jardineria sofrirà una dràstica transformació als propers anys. Gran part dels motors de combustió s’aniran substituint progressivament per la tecnologia d’acumuladors elèctrics. Aquest canvi suposarà una millora en les condicions de treball de jardiners i un impacte positiu al medi ambient. També comportarà una millora en els rendiments del treball.
A la present jornada volem donar a conèixer aquesta tecnologia i permetre als professionals del sector comprovar la seva eficàcia i comoditat.

Programa.

Dimecres, 21 Desembre, 2016 - Dimecres, 21 Desembre, 2016

L’objectiu de la Jornada és posar en coneixement dels gestors i socis de les cooperatives agràries del Baix Llobregat, les eines que dóna la nova llei de cooperatives de Catalunya per encarar els nous reptes i oportunitats davant l’actual escenari econòmic i canvis del model de producció i comercialització en relació al que tenien en els seus inicis. Millorar en la organització cooperativa permetria sens dubte guanyar en eficiència i rendiment econòmic.

Dimarts, 20 Desembre, 2016 - Dimarts, 20 Desembre, 2016

El control i la gestió de les herbes, així com la brotació del cultiu de la CARXOFA són uns dels aspectes del maneig d’aquest cultiu que està plantejant més problemes a l’actualitat per als pagesos.
L’objectiu de la jornada es proposar diferents estratègies i poder valorar-les conjuntament amb els productors de la comarca.

Programa:
16h Presentació de la jornada

16h15 Mètodes no químics pel control de les herbes en cultius hortícoles. Possibles aplicacions per al cultiu de la carxofa.

Dijous, 15 Desembre, 2016 - Dijous, 15 Desembre, 2016

Aquest proper DIJOUS 15 DE DESEMBRE  a les 15h30, a la finca AGROPOLIS de la UPC (Camí de les Filipines,110 – Viladecans), tindrà lloc una 2ona JORNADA DE SELECCIÓ PARTICIPATIVA del projecte BRAAVA, per l’estudi de diferents varietats de bràssiques i la seva adaptació a les condicions del territori del Parc Agrari del Baix Llobregat i entorn. Tornarem a veure les varietats al camp i es podrà fer una nova valoració de les mateixes, amb la col.laboració dels assistents.

Dimarts, 29 Novembre, 2016 - Dissabte, 29 Octubre, 2016

L’ús de preparats vegetals per mantenir la salut dels nostres conreus és una pràctica que es coneix des de fa de molt de temps i està àmpliament utilitzada a d’altres països.
En Jordi Puigdefàbregas, de l’empresa Ortiga Amiga, ens explicarà que són i com actuen aquest tipus d’extractes vegetals sobre els conreus, quins efectes tenen sobre els cultius i ens ensenyarà a elaborar-los, conservar-los i aplicar-los.

Divendres, 18 Novembre, 2016 - Divendres, 18 Novembre, 2016

L'objectiu de la jornada és doble. Per una banda, donar a conèixer experiències de dinamització local agroecològica que estan tenint èxit a l'hora de reactivar el sector primari i promoure la transició agroecològica dels territoris on s'implementen. Per altra banda, reflexionar sobre com superar els reptes que planteja
l'aplicació d'aquest nou paradigma de desenvolupament local en els àmbits rural i periurbà.

La sessió combinarà ponències i debats que serviran per seguir construint coneixement sobre la matèria, de manera col·lectiva i col·laborativa. 

Dijous, 10 Novembre, 2016 - Dimarts, 22 Novembre, 2016

Sessió 1
Dijous, 10 de novembre 2016, a les 19 hores
Fitopatologies del cirerer: Principals reptes fitosanitaris en el cultiu del
cirerer al Baix.
Sr. FERRAN CONTRERAS, Enginyer Agrícola.

Sessió 2
Dilluns, 21 de novembre 2016, a les 19 hores
Gestió integral del cultiu de cirerers (1): Anàlisis de les raons de la mortalitat
dels cirerers a les muntanyes del Baix Llobregat. Gestió del sòl i la relació amb
la salut del cirerer.
Sr. ANDREU VILA, Enginyer Agrònom.

Sessió 3

CURSOS

Dilluns, 21 Novembre, 2016 - Dijous, 2 Febrer, 2017

OBJECTIU
El curs de nivell qualificat és la formació prèvia per a obtenir el Carnet de manipulador de productes fitosanitaris qualificat. Segons la legislació vigent, aquest carnet l’han de disposar totes aquelles persones que realitzin tractaments fitosanitaris i que, a més, tinguin al seu càrrec personal que també realitzi aquests tractaments.
Les persones que intervinguin en la venda d’aquests productes també han de disposar d’aquest carnet.
El curs és gratuït (excepte les taxes de l’examen).

INSCRIPCIONS
- Per telèfon:

Dissabte, 23 Juliol, 2016 - Diumenge, 24 Juliol, 2016

OBJECTIUS DEL CURS:
1. Conèixer conceptes i tècniques bàsiques de holohomeopatía en horticultura i fructicultura.
2. Aprendre pràcticament la preparació i aplicació de l'homeopatia en l'agricultura.

DESCRIPCIÓ DEL CURS:
L'holohomeopatía és una disciplina homeopàtica enfocada al maneig de vitalitat, plagues i malalties en cultius a petita, mitjana o gran escala. És una eina útil per als agricultors ecològics, orgànics i biodinàmics.

Dissabte, 28 Maig, 2016 - Dissabte, 28 Maig, 2016

L'institut Ribera Baixa II del Prat de Llobregat ofereix un seguit de Cicles Formatius de temes relacionats amb l'agricultura i la jardineria : 

- CFGM JARDINERIA I FLORISTERIA
- CFGM PRODUCCIÓ AGROECOLÒGICA
- CFGS PAISATGISME I MEDI RURAL

Institut Ribera Baixa II
Av. Onze de setembre, 36-38
08820 - El Prat de Llobregat

Telèfon: 93 379 40 97 
e-mail: deptagrariariberabaixa@gmail.com

Dimarts, 13 Desembre, 2011 - Dijous, 22 Desembre, 2011
En aquest curs es mostraran experiències en pràctiques d'horticultura i fructicultura ecològiques que s'estan duen a terme en diferents zones productores de l'Estat Espanyol. Durant diverses sessions comptarem amb la presència de tècnics i pagesos que han escollit treballar en l'àmbit de l'agricultura ecològica i que ens explicaran la seva experiència.

SEMINARIS

Dimarts, 25 Abril, 2017 - Dimarts, 25 Abril, 2017

Us INFORMEM del seminari Matins d'innovació: RECERCA EN HORTICULTURA que tindrà lloc a la Sala de Graus de l'ESAB - UPC de Castelldefels el dia 25 d'abril.
La Jornada és gratuïta i cal inscriure's a patt.daam@gencat.cat

Dimecres, 9 Novembre, 2016 - Dimecres, 9 Novembre, 2016

La producció hortícola per a la producció de planta ornamental i l’establiment i gestió dels espais verds dels municipis afronta diversos reptes. D’entre ells, destaquen temes de gestió i control de l’aigua de reg, dels nutrients que s’apliquen i dels lixiviats que es generen.

En aquest marc temàtic presentem aquesta jornada sobre horticultura i jardineria circular; concepte que es basa en l’aprofitament dels subproductes que es generen en el sistema productiu particular per a donar-los més usos.