ELS NENS I LA VERDURA

ELS NENS I LA VERDURA

La majoria de nens i adolescents no mengen la quantitat de fruita i verdura necessària. El consum de fruita i verdura suposa un aportació molt beneficiosa en quant a nutrients i vitamines. Els nens han de prendre aproximadament 5 peces diàries d’aquest tipus d’aliments, tal com informa el Ministeri de Sanitat i Consum.

Els següents consells et poden ajudar a resoldre aquest problema:

  1. Utilitza la imaginació a l'hora de cuinar. Presenta els plats de forma divertida, amb colors vistosos i diferents que reforcin el seu atractiu i que cridin l’atenció.

  2. Fes que el/la nen/a participi de la seva alimentació. Aneu a comprar plegats al mercat, fes que els nens participin en la preparació dels plats que després menjaran. Els nens valoren més tot allò amb el que es senten implicats.

  3. Facilita que el/la nen/a trobi una peça de fruita quan sigui a casa. Posa fruites de diferents colors en un bol, en un lloc ben visible o si ho prefereixes a la nevera, en el pretatge que quedi a la seva alçada. Si es troba la fruita és més probable que se la mengi.

  4. Les verdures poden ser un bon ingredient dels plats que més acostumen a agradar als nens: la pasta, els sandwichs i les pizzes. També poden ser un bon acompanyament als plats de carn i peix. Trobaràs algunes idees a l’apartat de receptes.

  5. Els sucs i els batuts són una forma natural, ràpida i molt saludable de menjar fruita i també de veure líquid! al matí, per postres, per berenar,... una forma fàcil d’oferir al teu fill una quantitat alta de fibra, gens de greix i més vitamines i minerals necessaris per un bon creixement i salut.

  6. La fruita es pot dur i menjar amb facilitat a qualssevol lloc. Posa a la motxilla una poma, una pera, una nactarina,... qualssevol fruita que pugui menjar amb pell o pelar amb facilitat. La fruita és una forma ràpida de carregar les piles de forma sana!