FORMACIÓ

JORNADES

Dimarts, 16 Juliol, 2019 - Dimarts, 16 Juliol, 2019

El proper DIMARTS 16 DE JULIOL DE 2019 a les 16h30 Al Parc UPC Agròpolis (Camí de les Filipines, 110 de Viladecans) es farà una jornada  sobre MATERIAL VEGETAL I TÈCNIQUES DE CULTIU EN VARIETATS TRADICIONALS DE TOMÀQUET I CEBA a càrrec de la Fundació Miquel Agustí.

Amb l’objectiu de promoure el coneixement sobre el material vegetal i el maneig de les varietats tradicionals de tomàquet i ceba, s’han realitzat diferents
assajos demostratius a la finca experimental d’Agròpolis Parc UPC.

Dijous, 6 Juny, 2019 - Dijous, 6 Juny, 2019

La Comunitat d’Usuaris d’Aigües de la Vall Baixa i Delta del Llobregat (CUADLL), el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, Aigües de Barcelona i l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua CSIC-IDAEA organitzen, en el marc del Projecte europeu WATERPROTECT- Innovative tools enabling WATER PROTECTion in rural and urban envioronments https://water-protect.eu/,  una sessió per parlar dels Plans de seguretat sanitària vinculats a la reutilització de l’ERA de Gavà el proper DIJOUS 6 de juny de 2019 a l’ERA GAVÀ-VILADECANS (Camí de la Pineda,2

Dissabte, 1 Juny, 2019 - Diumenge, 2 Juny, 2019

El proper cap de setmana del 1 i el 2 de juny de 2019, tindrà lloc una nova edició del BENVINGUT A PAGÈS , amb l'objectiu de reivindicar l’origen dels productes agroalimentaris del país i acostar la ciutadania al camp i al món de pagès.

Us animem a visitar i a conèixer les propostes pel Baix Llobregat ! 

Dimarts, 14 Maig, 2019 - Dimarts, 14 Maig, 2019

- Comunitat d’Usuaris d’Aigües de la Vall Baixa i Delta del Llobregat (CUADLL).
- Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat.
- Aigües de Barcelona.
- Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua CSIC-IDAEA

En el marc del Projecte europeu WATERPROTECT- Innovative tools enabling WATER PROTECTion in rural and urban envioronments.

Organitzem una sessió per parlar sobre l’estat actual de les aigües a l’àmbit del delta del Llobregat.

Esperem la teva assistència i participació.

Divendres, 15 Març, 2019 - Divendres, 15 Març, 2019

Una jornada que reunirà els principals agents del sector de la producció, la transformació i la comercialització de productes d’alimentació ecològics.
..............................................................................................................................
Tractarem el potencial de les marques petites, que estan guanyant terreny a les grans marques tradicionals. També analitzarem quins són els canvis accelerats que s'estan vivint al sector i quin paper hi poden jugar els petits i mitjans productors.
 

Programa

Dijous, 7 Març, 2019 - Dijous, 7 Març, 2019

El proper DIJOUS 7 DE MARÇ DE 2019, a la Masia de Can Comas, es farà la I JORNADA DEMOSTRATIVA DE MAQUINÀRIA PETITA PER EXPLOTACIONS HORTÍCOLES. 
La  jornada es planteja en un format doble, de mati i de tarda. Veieu el programa adjunt.

Sessió 1 al matí (10h) – Sessió 2 a la tarda (15h)Presentació de maquinària per a millorar l’eficiència de les explotacions hortícoles

Diumenge, 24 Febrer, 2019 - Diumenge, 24 Febrer, 2019

La col és una de les espècies cultivades que presenta major diversitat morfològica de la part comestible. La col de cabdell, la col paperina, la coliflor, la col de Brussel·les, la col llombarda, el bròquil o el brocolini descendeixen d’una mateixa espècie silvestre (Brassica oleracea L.), la qual ha estat modelada en diferents direccions segons les seleccions realitzades pels agricultors de cada territori.

Dimarts, 12 Febrer, 2019 - Dimarts, 12 Febrer, 2019

Benvolguts/des.

Us informem de que el proper DIMARTS 12 DE FEBRER DE 2019  a les 17h30, a la Masia de Can Comas, es farà una JORNADA SOBRE REQUERIMENTS HÍDRICS EN PRESSEGUER, CARXOFA I TOMÀQUET D’HIVERNACLE  organitzada per la OFICINA DEL REGANT del DARP.

Adjunt trobareu  el cartell amb el programa complert de la jornada.

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de:  Oficina del Regant contactant amb
Maite Sisquella (Tel.: 973 310 715
A/e: )

Dijous, 7 Febrer, 2019 - Dijous, 7 Febrer, 2019

Benvolguts i benvolgudes.

Us informem de que el proper DIJOUS 7 DE FEBRER DE 2019  a les 18h, a la Masia de Can Comas, es farà una JORNADA SOBRE ELS AJUTS 2019: INCORPORACIÓ DE JOVES I COMPETITIVITAT DE LES EXPLOTACIONS AGRÀRIES organitzada per JARC (Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya).

Adjunt trobareu  el cartell amb el programa complert de la jornada.

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a JARC Penedès
Tel. 93 817 41 23
Mail.

Dimarts, 29 Gener, 2019 - Dimecres, 30 Gener, 2019

Enguany s’ha proposat que les jornades Tècniques Agràries que es porten a terme en el marc de la Candelera 2019 de Molins de Rei tractin sobre les varietats tradicionals (bròquil morat, espigall...), la diversificació i els nous cultius de crucíferes (bròcolis ramificants: bròcolis ramificants tipus Bimi® - encreuament de bròcoli i kai-lan-, kalette® -encreuament de col kale amb col de Brussel·les-...), en agricultura ecològica. Per aquest motiu, s’han programat dues activitats diferenciades per promoure’n tant el consum com la producció.

CURSOS

Dilluns, 18 Març, 2019 - Dilluns, 8 Abril, 2019

Aquest mes de MARÇ 2019 la UNIÓ DE PAGESOS ofereix un CURS DE FORMACIÓ sobre MANIPULACIÓ I APLICACIÓ DE FITOSANITARIS – NIVELL BASIC (25h) necessari per obtenir el corresponent Carnet de manipulador de productes fitosanitaris (nivell bàsic).

El curs consta de 25 hores, distribuides en 9 sessions, i es realitzarà majoritàriament els dilluns, dimecres i dijous en horari de 18h a 21h a la Masia de Can Comas: 

  • 1era setmana : 18 març (dilluns) + 20 març (dimecres) + 21 (dijous)
Dilluns, 15 Octubre, 2018 - Dilluns, 22 Octubre, 2018

Us informem de que la UNIÓ DE PAGESOS-Baix Llobregat organitza un curs sobre COM REDUIR COSTOS: ESTRATÈGIES I REGULACIÓ EN LA VENDA DIRECTA DE LES EXPLOTACIONS AGRÀRIES que comença el proper DILLUNS, 15 d’octubre, a la Masia de Comas.

El curs d’una durada de 8h es reparteix en 3 sessions:

- Dilluns 15 d’octubre, de 19 a 21h30
- Dimecres 17 d’octubre, de 19 a 21h30
- Dilluns 22 d’octubre, de 19 a 22h.

Es tracta d’un curs subvencionat.

Dilluns, 2 Juliol, 2018 - Divendres, 6 Juliol, 2018

Proper curs sobre SOSTENIBILITAT ALIMENTÀRIA:
Mercabarna organitza la primera edició de la Universitat d'Estiu, que es concep com un espai de trobada entre empresaris del sector de l'alimentació, professionals, universitaris i equips d’investigació per promoure la transferència de coneixement i el networking.

La temàtica d’aquest any girarà al voltant de la sostenibilitat en la cadena agroalimentària, per aconseguir una alimentació més sostenible. Aquesta primera edició té el suport de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona-UPC i AECOC. 

Dilluns, 21 Novembre, 2016 - Dijous, 2 Febrer, 2017

OBJECTIU
El curs de nivell qualificat és la formació prèvia per a obtenir el Carnet de manipulador de productes fitosanitaris qualificat. Segons la legislació vigent, aquest carnet l’han de disposar totes aquelles persones que realitzin tractaments fitosanitaris i que, a més, tinguin al seu càrrec personal que també realitzi aquests tractaments.
Les persones que intervinguin en la venda d’aquests productes també han de disposar d’aquest carnet.
El curs és gratuït (excepte les taxes de l’examen).

INSCRIPCIONS
- Per telèfon:

Dissabte, 23 Juliol, 2016 - Diumenge, 24 Juliol, 2016

OBJECTIUS DEL CURS:
1. Conèixer conceptes i tècniques bàsiques de holohomeopatía en horticultura i fructicultura.
2. Aprendre pràcticament la preparació i aplicació de l'homeopatia en l'agricultura.

DESCRIPCIÓ DEL CURS:
L'holohomeopatía és una disciplina homeopàtica enfocada al maneig de vitalitat, plagues i malalties en cultius a petita, mitjana o gran escala. És una eina útil per als agricultors ecològics, orgànics i biodinàmics.

Dissabte, 28 Maig, 2016 - Dissabte, 28 Maig, 2016

L'institut Ribera Baixa II del Prat de Llobregat ofereix un seguit de Cicles Formatius de temes relacionats amb l'agricultura i la jardineria : 

- CFGM JARDINERIA I FLORISTERIA
- CFGM PRODUCCIÓ AGROECOLÒGICA
- CFGS PAISATGISME I MEDI RURAL

Institut Ribera Baixa II
Av. Onze de setembre, 36-38
08820 - El Prat de Llobregat

Telèfon: 93 379 40 97 
e-mail:

Dimarts, 13 Desembre, 2011 - Dijous, 22 Desembre, 2011
En aquest curs es mostraran experiències en pràctiques d'horticultura i fructicultura ecològiques que s'estan duen a terme en diferents zones productores de l'Estat Espanyol. Durant diverses sessions comptarem amb la presència de tècnics i pagesos que han escollit treballar en l'àmbit de l'agricultura ecològica i que ens explicaran la seva experiència.

SEMINARIS

Dimarts, 25 Abril, 2017 - Dimarts, 25 Abril, 2017

Us INFORMEM del seminari Matins d'innovació: RECERCA EN HORTICULTURA que tindrà lloc a la Sala de Graus de l'ESAB - UPC de Castelldefels el dia 25 d'abril.
La Jornada és gratuïta i cal inscriure's a

Dimecres, 9 Novembre, 2016 - Dimecres, 9 Novembre, 2016

La producció hortícola per a la producció de planta ornamental i l’establiment i gestió dels espais verds dels municipis afronta diversos reptes. D’entre ells, destaquen temes de gestió i control de l’aigua de reg, dels nutrients que s’apliquen i dels lixiviats que es generen.

En aquest marc temàtic presentem aquesta jornada sobre horticultura i jardineria circular; concepte que es basa en l’aprofitament dels subproductes que es generen en el sistema productiu particular per a donar-los més usos.