HOLERITURISME: EL TURISME DE L’HORTA

HOLERITURISME

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

L’holeriturisme és aquell turisme que té com a referència i element d’interès les hortalisses (holus/eris) i, per extensió, la fruita, tant des de la perspectiva de les seves qualitats de sabor, color, olor, textura, etc., com de la tradició dels pagesos i les pageses (holitor / oris) en la manera de conrear-les.

Per tot això et proposem venir al Parc Agrari a conèixer les nostres fruites i verdures, a descobrir on i com es produeixen i a tastar-les, directes del camp. Les rutes s’inicien amb una visita guiada al centre d’exposicions de Can Comas, seguida d’una visita als camps en producció, per acabar assaborint els productes del Parc.

HOLERITURISME: EL TURISME DE L’HORTA

Saps per què és tan bona la Carxofa Prat?. Vine a descobrir-ho amb l’Holeriturisme del Parc.

La bleda és considerada sovint una verdura avorrida i poc atractiva, però saps per què els àrabs la van començar a cultivar a partir de l'edat mitjana?.
Per les seves propietats medicinals i terapèutiques. Els folats (del llatí folium, "fulla") presents a les fulles de la bleda intervenen en la formació d'anticosos del sistema immunològic. També el seu sabor característic és degut en bona part a l'elevat contingut en sodi. Cal consumir la bleda molt fresca, ja que té una vida molt curta!

Vols olorar, tastar i gaudir varietats de pomes que es cultivaven al Baix Llobregat fa més de 100 anys? Vols saber per a que es feien servir? El Parc Agrari t’ofereix la oportunitat de descobrir-les.

Descripció de l’activitat: