Peus de porc farcits amb figa

Peus de porc farcits amb figa
Data d'inici: 
01/05
Data final: 
30/09
Autor: 
Manel Armengol (Major Trenta-sis)
Restaurant: 
Major Trenta-sis
Ingredients principals: 
Ingredients: 

4 peus de porc
Ceba
Pastanaga
Llorer
Pebre negre en gra
Claus d’olor
Sal
Vi negre
Sucre

Observacions: Demaneu els peus de porc (les mans són més gruixudes i tenen més tall) ja tallats per la meitat de dalt a baix.

Preparació: 

1. Poseu a bullir els peus de porc amb força aigua, ceba tallada gruixuda, pastanaga a daus, alguna fulla de llorer, uns grans de pebre negre sencers, un parell de claus d’espècia i quan arrenqui el bull una cullerada de sal. Feu bullir els peus fins que siguin tous.

2. Retireu de l’olla els peus ja cuits amb cura que no es trenquin i poseu-los en una safata perquè perdin escalfor fins a poder desossar-los sense cremar-vos.

3. Desossats i encara tebis, farciu una meitat amb figa natural ben pelada i madura, poseu l’altra meitat de peu a sobre i emboliqueu-ho amb paper film fent un petit corró lligat per les dues bandes. Deixeu reposar a la nevera durant 24 h.

4. Agafeu una mica de l’aigua de bullir els peus (ben colada), afegiu la mateixa quantitat de vi negre, i 1/3 del total de sucre. Feu un caramel que servirà de salsa.

5. Quan el peu ja és ben fred, talleu-lo en quatre rodanxes i poseu-les en una planxa perquè es daurin per les dues cares.

6. Poseu les rodanxes de peu de porc en un plat amb unes verdures de guarniment i feu unes ratlles per sobre amb el caramel de vi negre.

7. La ració és d’un peu per comensal (4 rodanxes).

ComparteixComparteix-ho!